Biserica Neagră din Braşov

Texas A&M University Women's Chorus - 20 Mai Texas A & M Women's Chorus este o organizație recunoscută care încearcă să promoveze excelența în artă și expansiunea culturală a Universității Texas A & M, din U.S.A. Scopul acesteia este de a oferi momente de recreere comunității campusului și de a spori percepția ansamblului la toate nivelurile. Fondat în 1979 de către Patricia P. Fleitas, corul este format din aproximativ cincizeci de tinere talentate, dedicate excelenței muzicale corale, ce călătorește în Texas, dincolo de frontierele de stat și internațional, abordând un repertoriu variat de la muzică clasică sacră până la muzică americană contemporană (de la compozițiile lui Mendelssohn, Britten și Whitacre la muzica modernă a lui Adele și Taylor Swift). Corul oferă studentelor oportunitatea de a se dezvolta individual, de a-și îmbunătăți abilitățile muzicale, de a învăța o disciplină artistică într-un cadru colaborativ și de a lucra la cele mai înalte standarde muzicale. Deși este clasificată ca o organizație studențească, ansamblul repetă, în medie cinci ore săptămânal și reușește să performeze în concertele sussținute pe tot parcursul anului. Texas A & M Women's Chorus este mult mai mult decât un grup ce îndrăgește să cânte. Ansamblul încurajează și susține excelența, solidaritatea umană și exemplul de bune practici, având o tradiție proprie și un statut aparte în campusul Universității, cu participarea la diferite evenimente de natură socială.

O dată la trei ani, ansamblul are ocazia de a călători pe plan internațional pentru un tur de o săptămână la începutul verii. Destinațiile anterioare au inclus concerte în China, Canada, Cehia, Anglia, Ungaria și Slovacia. Turneul din acest an se desfășoară în România.

Coodonatorul ansamblului, în acest turneu, domnul Travis Angel, cu peste 40 de ani de experiență corală, master in dirijat coral al Universității West Texas State University - Master of Arts, a studiat și a colaborat cu numeroși dirijori, de-a lungul activității sale, precum Hugh Sanders, Eph Ely, Paul Salamunovich, Ben Hensen și Rene Clausen.

Retras din activitatea didactică în 2015, este un activ îndrumător al cadrelor didactice care deservesc activitatea corurilor universității, precum și membru în numeroase asociații muzicale recunoscute la nivel național (Asociația pedagogilor muzicali, Asociația dirijorilor corali americani, Texas Music Adjudicators, Phi Mu Alpha, ș.a.), dar și reprezentantul muzical al Bisericii Baptiste - Christ's Way Baptist Church, Texas.Intrare 12 lei

Biletele se vor pune în vânzare la casieria Bisericii Negre începând cu data de 02 mai 2018.