Biserica Neagră din Braşov

Evenimente

Evenimente și Noutăti 

 

“CEALALTĂ MUZICĂ” #5

 

Workshop deschis și concert la Reduta 


În perioada 7-10 septembrie 2017, Comunitatea Adunarea va susține, în cadrul proiectului său Cealaltă Muzică, în Brașov și Rasnov, o serie de repetiții, ateliere creative și înregistrari, în colaborare cu Ansamblul Canzonetta, care vor culmina cu un concert și un workshop, susținute la Centrul Cultural Reduta.

Comunitatea ADUNAREA, constituită prin asocierea grupurilor The Jam Community, Krisper, A-C Leonte, B.A.U. (Brigada Artistică Urbană), a creat marca CEALALTĂ MUZICĂ (proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național), care își dorește să promoveze arta muzicală nouă, alăturând nume consacrate și tineri muzicieni în formare, pe scenele unor mari festivaluri naționale, dar și în contextul mai relaxat al unor tabere de creație plasate în comunități mai restrânse. Proiectul apare ca o mișcare de promovare a muzicii creative, bazate pe inovație, spontaneitate, improvizație, autenticitate, lipsa compromisurilor comerciale, și dorește să documenteze și să promoveze noi opere muzicale și noi forme de exprimare.

În cadrul acestei etape a turneului lor, membrii trupelor A-C Leonte Reveries si The Jam Community vor întâlni ansamblul vocal-instrumental Canzonetta al comunității Bisericii Negre. Ansamblul Canzonetta a luat ființă în anul 1994. Sub îndrumarea dirijorului Ingeborg Acker, ansamblul s-a dezvoltat continuu, bucurându-se de o frumoasă apreciere datorită numeroaselor concerte susținute atât în țară, cât și în străinătate. Este format din flaut dulce (sopranino, sopran, alt, tenor și bas), instrumente Orff (Xilofon, Metalofon, joc de clopoței și alte instrumente de percuție), chitară bas și pian.

În ziua de duminică, 10 septembrie, ora 17.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, publicul este invitat să participe la un workshop muzical. Participanții vor avea ocazia să asiste la exemplificarea unor principii fundamentale ale muzicii improvizate și vor fi invitati chiar să participe, cântând, bătând din palme diferite ritmuri, sau punând întrebări și cerând lămuriri. Instrumentiștii sunt bineveniți, și invitați să-și aducă instrumentele.

Apoi, la ora 18.00,
va urma concertul comun susținut de The Jam Community, A-C Leonte Reveries și Canzonetta, care va fi încununarea zilelor de repetiții, ateliere creative și schimburi de experiență între trei generații de iubitori ai muzicii.

Participarea la workshopul deschis și intrarea la concert sunt gratuite.

CEALALTĂ MUZICĂ susține, în perioada iunie-octombrie 2017, un turneu format din șederi de mai multe zile în diferite locații din țară și una din Republica Moldova (Timișoara, București, Brașov, Târgu Mureș și Chișinău), în timpul cărora se va desfășura o activitate intensă de repetiții, sesiuni de compoziție, înregistrări, interacțiuni creative cu muzicieni și artiști vizuali locali, workshop-uri cu membrii grupurilor implicate (Alexandru Arcuș, A-C Leonte, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu, Michael Acker, Albert Tajti, Marcel Moldovan, Lolo Noukpetor, Rus Darius, Omu Gnom, Dru Klein) și invitați de renume.

Proiectul CEALALTĂ MUZICĂ este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Contact:
PR și Comunicare
Andreea Săsăran
andreeanewhome@gmail.com
The Jam Community on Youtube
https://www.facebook.com/CealaltaMuzica/

 

 

<- Back to: Evenimente