Biserica Neagră din Braşov

Evenimente

Evenimente și Noutăti 

 

Expoziția “Eu sunt străin – străini în Biblia” în Biserica Neagră și programul însoțitor

În luna martie, în Biserica Neagră, vizitatorii pot admira o expoziție dedicată unei probleme centrale a existenței umane: comportamentul față de străini. Această expoziție deschide o perspectivă asupra lumii Bibliei și a protagoniștilor ei, care au trăit ca și străini. Accentul se pune pe narațiunile biblice referitoare la experiențele de fi străin, precum și pe sfaturile biblice privind comportamentul nostru față de aceștia. Vizitatorii expoziției sunt puși atât în rolul străinului, cât și în rolul gazdei.
Oamenii din Biblie, Avraam și Sara, Ruth și Moise, pot fi văzuți aici cu ochi diferiți. Întrebările expoziției prind viață și îi invită să vorbească mai profund. În același timp, vizitatorii pot descoperi că nu există o diferență între un străin și un oaspete.
În Brașov, expoziția va fi prevăzută cu program de însoțire. Doamna Erika Klemm, Comisarul pentru Refugiați al Bisericii Evanghelice C.A. din România, a oferit o scurtă introducere în cadrul vernisajului expoziției, după slujba religioasă dedicată temei ospitalității, ținută de către preoții capelani Katharina Ende și Benedikt Jetter, în data de 04 martie.
În săptămâna 5-9 martie, clasele mai mici ale Liceului Teoretic “Johannes Honterus” au realizat un proiect, pentru care elevii au analizat cu atenție subiectul abordat în educația germană și religioasă, vizitând, de asemenea, și expoziția din Biserica Neagră.

<- Back to: Evenimente