Biserica Neagră din Braşov

Evenimente

Evenimente și Noutăti 

 

EU SUNT STRĂIN – STRĂINI ÎN BIBLIA

Toată luna martie, vizitatorii Bisericii Negre au putut admira expoziția "Eu sunt străin - străini în Biblia", dedicată unei probleme centrale a existenței umane: comportamentul față de străini.

Expoziția a fost insoțită de următoarele evenimente tematice:

Comisarul pentru Refugiați al Bisericii Evanghelice C.A. din România, doamna Erika Klemm, a oferit o scurtă introducere în cadrul vernisajului expoziției. Inaugurarea a avut loc în ziua de 04 martie, la finalul slujbei religioase susținută de preot capelan Katharina Ende, mesajul religios fiind de mare importanță, datorită subiectului abordat: ospitalitatea.

O prelegere referitoare la situația refugiaților din România s-a desfățurat în data de 21 martie, în sala festivă a Forumului Democrat German. Din nou, doamna Erika Klemm a adus în discuție proiectele de ajutorare pe care Biserica Evanghelică C.A. din România, în colaborare cu ONG-urile AIDROM și JRS România, le îndreaptă către azilanți. Participanții s-au rugat împreună pentru refugiați și au susținut cu donații proiectele de ajutorare a acestora.

<- Back to: Evenimente