Biserica Neagră din Braşov

Muzică bisericească

Muzica bisericească din Biserica Neagră a reprezentat întotdeauna o parte importantă a vieţii spirituale a bisericii noastre şi un element de legătură pe plan interconfesional şi intercultural. Încă din secolul al XV-lea, comercianţii din Orient erau aduşi în Biserica Neagră pentru ca, printre altele, să asculte sunetul orgii. Mai târziu, personalităţi de vază precum Gregorius Ostermayer, Daniel Croner, Martin Schneider, Lucas Hermann, Johann Lucas Hedwig, Rudolf Lassel şi Victor Bickerich, au făcut din locaşul de cult un centru al muzicii bisericeşti din Transilvania.

Tradiţia muzicii corale a fost iniţiată prin corul de elevi şi corul Bach fondat in 1933, care cântau în mod regulat în cadrul serviciilor divine sau susţineau concerte, reuşind să pună în scenă marile oratorii.

Începând cu anul 1953, orga Buchholz este atracţia centrală a concertelor ce atrag un public numeros, atât din Transilvania cât şi din afara graniţelor. Aici au cântat organişti renumiţi din toată lumea. Concertele au loc de trei ori pe săptămână în zilele de marţi, joi şi sâmbătă ale lunilor iulie şi august, şi săptămânal în lunile iunie şi septembrie. (Vedeţi si Programul de vizitare!)